2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Perníkové kuličky

Název Množství a jednotka
perník na strouhání 150 g
Čokoládový krém z Pikaa 200 g
višňová marmeláda 3-4 lžíce
rum
strouhaný kokos na obalování

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum podle chuti. Promícháme a necháme v lednici ztuhnout alespoň hodinu. Z hmoty tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu.

Tip:
Čokoládového krému stačí polovina, dělám kuličky ze zbytku krému, kterým plním třeba košíčky.


 


RECEPTY

Brokolicovo-česneková polévka

Postup: Na másle lehce opražíme dorůžova krupičku, zalijeme vývarem, přidáme očištěnou... zobrazit recept

RECEPTY

Křehké řezy s tvarohem a jablky

Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké podle babičky

Postup: Obě mouky prosijeme na vál, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a trochu... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...